Bichon havanais

Bichon havanais er en hunderace, der byder på rigtigt meget charme. Den er selskabssyg og glad for at lege. På grund af dens lille størrelse og lave motionskrav er det en rigtig god hund at få, hvis du bor i lejlighed.

Fakta om bichon havanais

Den populære havaneser, som er et andet navn for bichon havanais, kommer fra Cuba. Den har dog europæiske rødder, da den er i familie med bichonerne, der kommer fra Europa. Man begyndte for alvor at opdrætte havaneseren i Cubas hovedstad, Havana – deraf navnet. Bichon havanais blev et populært kæledyr blandt overklassen i Cuba, men efter revolutionen gik det af mode igen. Til gengæld blev havaneserhunde importeret til USA og blev senere populære i resten af verden.

Bichon havanais

Størrelse

Havanesere har en meget lille og kompakt krop. En skulderhøjde på cirka 28 centimeter er hvad du kan forvente, når hunden er voksen. Den vejer maksimalt 7,5 kilo (og ofte mindre), så det er ikke en hund, der fylder meget. Pelsen er blød, og de fleste havanesere har et langt dækhår, som er rart at røre ved. Farvemæssigt er der mange varianter: Vi finder både brune, grå, beige og hvide havanesere.

Alder

Bichon havanais lever forholdsvis længe. Det er ikke unormalt, at de lever op til 16 år, selvom 14 år er gennemsnittet.

Opførsel, trivsel og behov

Havaneseren har ry for at være ukompliceret og nem at opdrage. Det er også helt sandt: Det er nemlig en intelligent lille hund, som hurtigt lærer ting, og som er glad for selskab. Den sætter en dyd i at gøre familien glad. Derfor er den rigtigt oplagt for børnefamilier. Den er også fin for alle, der bor i lejlighed, og som ikke har plads til en stor hund. Bichon havanais er ligeledes et godt valg, hvis du ønsker at have en sjov hund, som du kan øve små tricks med.

En bichon havanais kræver ikke nær så meget motion som andre hunde. Den er lille og brænder hurtigt krudtet af. Det er vigtigt, at den bliver luftet hver dag, men den behøver ikke fysiske og mentale opgave på samme måde som større hunde gør. Den nyder dog at lege og tager meget gerne et par timer med ejeren i haven eller i parken.

Det er altså en charmerende og letopdragelig hunderace, der opfører sig pænt, når du bruger tid med den. Du skal være opmærksom på, at den ikke er god som vagthund, og at du samtidig skal bruge tid på at pleje pelsen. Bichon havanais er lidt kræsen med sin kost og bliver hurtigt lidt for glad for godbidder. Sørg for at give den en ordentlig kost samt fri adgang til vand.

More Articles for You

Har du glemt nøglerne? Det kan du gøre

Det sker for selv den bedste – at man har smækket sig selv ude, eller glemt nøglerne et sted. I …

Modebranchen stormer frem – Inspireret af danske idéer

Trods hårde tider i verdenssamfundet er der stadig fart på i modebranchen. Der er fortsat stor efterspørgsel efter tøj, og …

Sådan køber du hundefoder på nettet

Har du en hund? Så ved du, at hundefoder hurtigt bliver dyrt, men det er trods alt en nødvendighed. Der …

Schæferhund

Schæferhunde er kendte for at være arbejdsomme. Derfor er schæfere det foretrukne valg for alle, som har brug for en …

Rottweiler

Rottweileren er en af de ældste hunderacer, og den er blevet brugt til mange formål igennem årene. Først som hyrdehund, …

Labrador

Labrador retriever er den mest udbredte hund på verdensbasis, og det er også en af de mest populære herhjemme. Labrador …