Bomuldshund

En bomuldshund er en glimrende familiehund. Den er bedårende og passer godt til både indendørs og udendørs leg. Det er blevet til en af de foretrukne hunderacer herhjemme, hvilket især skyldes dens gode sociale færdigheder.

bomuldshund

Fakta om bomuldshund

I Danmark kalder vi racen for en bomuldshund, men den originale titel er Coton de Tuléar. Den menes at stamme fra Madagascar. Historien bag racen er, at et handelsskib sank ud for kysten, og at en gruppe Bichon-hunde blev reddet fra skibet. Herefter blev de blandet internt og blev således forfædre til bomuldshunden.

En mere sandsynlig forklaring er dog, at franskmænd der arbejdede i Madagascar fremavlede racen. Den er i familie med blandt andet bichon frisé, havaneseren, malteseren samt flere andre hunderacer. I Madagascar blev bomuldshundene brugt som gårdhunde og indimellem til jagt. Det var en overklassehund, som hørte til i de velhavende hjem. I 1950’erne kom den officielt til Frankrig, og den blev godkendt to årtier senere.

Hunden er blød som bomuld – deraf navnet. Selv det internationale navn, Coton de Tuléar, har forbindelse til det, da coton betyder bomuld på fransk. Bomuldshunden har et meget nuttet udseende, og pelsen er rar at røre ved. Ifølge reglerne skal pelsen være hvid, før det officielt er en Coton de Tuléar. Pletter er dog tilladt, og hunden har også en tydelig sort snude og sorte øjne.

Størrelse

Det er en lille hund, som gennemsnitligt har en skulderhøjde lige i underkanten af 30 centimeter. Ifølge standarden for bomuldshunde, skal den være længere, end den er høj.


Vægt:


Vægten varierer fra 3,5 til 6 kg – hannerne er typisk tungere end hunnerne.

Alder

Bomuldshunde lever længe; som udgangspunkt mellem 13 og 19 år.

Opførsel, trivsel og behov

En bomuldshund er ikke særligt krævende, når det gælder motion. Den kan godt trives i små lejligheder. Den nyder at have selskab, og det er nemt at lære hunden tricks. Selvom den er vagtsom over for ting omkring sig, og indimellem godt kan gø, så er det mest fordi, den er glad for at kommunikere. Den trives fint med de fleste dyr, selv katte – de eneste undtagelser er gnavere og mus. Hvis du fx har et hamster eller et marsvin, skal du holde en smule øje.

Overordnet har en Coton de Tuléar hund en rigtig fin opførsel, så længe du tager dig ordentligt af den. Det er en simpel hund som ikke kræver ret meget, andet end dit selskab, en god kost og en smule frisk luft. Forvent dog at bruge tid på at vedligeholde pelsen: Det er en god idé at børste bomuldshunden en gang om dagen.

More Articles for You

Har du glemt nøglerne? Det kan du gøre

Det sker for selv den bedste – at man har smækket sig selv ude, eller glemt nøglerne et sted. I …

Modebranchen stormer frem – Inspireret af danske idéer

Trods hårde tider i verdenssamfundet er der stadig fart på i modebranchen. Der er fortsat stor efterspørgsel efter tøj, og …

Sådan køber du hundefoder på nettet

Har du en hund? Så ved du, at hundefoder hurtigt bliver dyrt, men det er trods alt en nødvendighed. Der …

Schæferhund

Schæferhunde er kendte for at være arbejdsomme. Derfor er schæfere det foretrukne valg for alle, som har brug for en …

Rottweiler

Rottweileren er en af de ældste hunderacer, og den er blevet brugt til mange formål igennem årene. Først som hyrdehund, …

Labrador

Labrador retriever er den mest udbredte hund på verdensbasis, og det er også en af de mest populære herhjemme. Labrador …