Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel er en meget traditionel hunderace som har sin oprindelse i England. Det er en populær selskabshund, som ikke er ret stor – racen er dog plaget af arvelige sygdomme, hvorfor det er vigtigt at passe godt på den.

cavalieren

Fakta om Cavalier King Charles Spaniel

Den yndefulde Cavalier King Charles Spaniel er navngivet efter kong Charles I. Det er en klassisk gentlemanhund, som primært blev holdt af overklassen. Der eksisterer også en King Charles Spaniel, som ikke bærer cavalier-navnet, og forskellen ligger i næselængden, da fladnæsede hunde senere kom på mode.

Ældre Cavalier King Charles Spaniel

Ofte kaldes Cavalier King Charles Spaniel simpelthen bare for cavalieren. Den er kendt for sin snude, de lange behårede hængeører, samt for sin lange silkeagtige pels. Pelsen kommer i øvrigt i fire forskellige farver, så cavalierer varierer meget på udseende. De grupperes efter henholdsvis sort og tan, ruby (kastanjerød), tricolour (perlehvid med sorte og tanfarvede aftegninger) samt bleinheim (perlehvid med kastanjerøde aftegninger fordelt på pelsen).

Størrelse

Der er ikke en standard højde for racen, men det er en lille hund, som normalt kun er lidt højere end 30 centimeter.

Vægt

Vægten ligger mellem 5,9 og 8,2 kilo. Den forventede levetid er mellem 9 og 14 år.

Opførsel, trivsel og behov

Cavalieren har ry for at leve op til navnet: Det er en hund, der opfører sig pænt. Præcis som med alle andre hunde kræver det dog en indsats fra ejeren. Men Cavalier King Charles Spaniel er en nem hund at opdrage. Det er en meget social hunderace, og den kommer godt ud af det med andre kæledyr. Den er glad for sin familie og anser alle i husstanden for at være en del af flokken. Cavalieren gør ikke ret meget, og den bider heller ikke meget.

Desværre er racen plaget af flere sygdomme på grund af indavl over mange år. Der er høj risiko for hjerteproblemer og muskelkramper. Derfor er det vigtigt at holde godt øje med hundens trivsel, og den bør fodres med en kost, der er rig på kød. Pelspleje bør ske dagligt, eller i hvert fald relativt ofte. Pelsen kan slå knuder, og små insekter kan sætte sig i pelsen i sommerhalvåret. En cavalier kræver, at ejeren jævnligt tager sig af den, men til gengæld er det også en hund, der byder på utroligt meget charme og glæde.

More Articles for You

Har du glemt nøglerne? Det kan du gøre

Det sker for selv den bedste – at man har smækket sig selv ude, eller glemt nøglerne et sted. I …

Modebranchen stormer frem – Inspireret af danske idéer

Trods hårde tider i verdenssamfundet er der stadig fart på i modebranchen. Der er fortsat stor efterspørgsel efter tøj, og …

Sådan køber du hundefoder på nettet

Har du en hund? Så ved du, at hundefoder hurtigt bliver dyrt, men det er trods alt en nødvendighed. Der …

Schæferhund

Schæferhunde er kendte for at være arbejdsomme. Derfor er schæfere det foretrukne valg for alle, som har brug for en …

Rottweiler

Rottweileren er en af de ældste hunderacer, og den er blevet brugt til mange formål igennem årene. Først som hyrdehund, …

Labrador

Labrador retriever er den mest udbredte hund på verdensbasis, og det er også en af de mest populære herhjemme. Labrador …