Fransk bulldog

Fransk bulldog er en af de mest ikoniske og genkendelige hunderacer. De er små, kompakte og muskuløse. Hvis du leder efter en legelysten familiehund, er en fransk bulldog et glimrende valg.

Sød fransk bulldog

Fakta om fransk bulldog

Selvom racen kaldes for en fransk bulldog, så har den faktisk også afstamning fra England. Man mener, at englændere tog deres bulldog med til Normandiet, og her blev den krydset med andre racer – blandt andet terriere. Den franske bulldog endte med at være en del mindre end den engelske. I 1888 fik den franske bulldog sin egen standard. Den vandt først indpas hos arbejderklassen, men senere hos overklassen. I dag har racen bredt sig til mange lande, og den er forholdsvis populær blandt danske familier.

Størrelse

Det er en lille, men kompakt hund, som kun er omkring 30 centimeter i skulderhøjde. Vægten svinger mellem 8 og 14 kilo – hannen vejer som udgangspunkt et par kilo mere end hunnen.

Pelsen er kort og nem at pleje. Ørene er store og peger ud – de kræver faktisk mere pleje end selve pelsen. Franske bulldogs kommer i forskellige farver: Sort med hvide aftegninger, broget, fawn og mørk brindlet.


Alder

Levetiden varierer mellem 9 og 14 år, hvor gennemsnittet cirka er 10 år.

Flot fransk bulldog

Opførsel, trivsel og behov

Franske bulldogs er meget venlige og tolerante. De har en fin intelligens og tilpasser sig omgivelserne. Det er ikke nødvendigt med ret meget plads, så en fransk bulldog passer fx godt til en lejlighed.

Generelt er det en fin familiehund, som elsker at blive kælet for, og som er glad for børn. Opdragelsen er nem, men du skal være konsekvent og lære hunden nogle gode vaner fra start.

Racen er plaget af enkelte sundhedsproblemer. Franske bulldogs har ofte vejrtrækningsproblemer, og derfor snorker de. De tager også nemt på i vægt. Kød bør være en hovedingrediens i kosten – undgå for mange snacks.

En fransk bulldog trives ikke særligt godt i varmt vejr, så sørg for at holde en tilpas temperatur i hjemmet. Hvis du er ude at gå med hunden, så giv den lidt tid i skyggen, når det er varmt.

More Articles for You

Har du glemt nøglerne? Det kan du gøre

Det sker for selv den bedste – at man har smækket sig selv ude, eller glemt nøglerne et sted. I …

Modebranchen stormer frem – Inspireret af danske idéer

Trods hårde tider i verdenssamfundet er der stadig fart på i modebranchen. Der er fortsat stor efterspørgsel efter tøj, og …

Sådan køber du hundefoder på nettet

Har du en hund? Så ved du, at hundefoder hurtigt bliver dyrt, men det er trods alt en nødvendighed. Der …

Schæferhund

Schæferhunde er kendte for at være arbejdsomme. Derfor er schæfere det foretrukne valg for alle, som har brug for en …

Rottweiler

Rottweileren er en af de ældste hunderacer, og den er blevet brugt til mange formål igennem årene. Først som hyrdehund, …

Labrador

Labrador retriever er den mest udbredte hund på verdensbasis, og det er også en af de mest populære herhjemme. Labrador …