Golden retriever

Golden retriever er en britisk hunderace som tilhører gruppen af retrieverhunde. Det er en fremragende familiehund, og det er en af de mest populære hunderacer i Danmark.

Fakta om golden retriever

Det var tilbage i 1800-tallet at racen blev fremavlet. Tanken var at finde en hund, som kunne være god til jagtbrug – og det levede golden retrievere op til på fornem vis, da de har en ekstremt god lugtesans og gerne henter ting, der falder til jorden. I dag er der andre hunde, der egner sig bedre som jagthunde, men golden retriever bruges stadig til arbejdsformål: Nogle politiafdelinger bruger fx racen som narkohund. Den er dog mest udbredt som kæledyr i private hjem.

Mange nye hundeejere vælger en golden retriever på grund af dens flotte udseende og interessante karakter. Golden retrievere er kendte for deres gyldne pels, som kommer i flere forskellige nuancer – nogle er næsten hvide, mens andre er mørkgyldne. Pelsen er glat, bølget og behagelig, hvorfor mange mennesker godt kan lide at kæle golden retrievere.

golden retriever voksen

Størrelse

Golden retriever hunde betegnes som mellemstore. Hannerne har en skulderhøjde mellem 56 og 61 centimeter, mens hunnerne når op mellem 51 og 56 i højden. Vægten varierer fra 25 kg til 34 kg, afhængig af køn, kost og motionsvaner.

Alder

Levetiden er mellem 10 og 12 år.

Opførsel, trivsel og behov

Golden retrievere er enormt nemme at have med at gøre. De bider næsten aldrig, de lærer hurtigt, og de er både venlige over for børn og andre dyr i hjemmet. De kan godt lide at løbe og lege – samtidig er det en meget svømmeglad hunderace. Golden retrievere egner sig dog ikke som vagthunde, da de simpelthen er for venlige og for kærlige over for de fleste mennesker.

Generelt er en golden retriever et rigtigt godt valg, hvis du skal have din første hund. De har en god opførsel og nyder menneskeligt selskab.

Til gengæld fælder de meget, og det skal du være opmærksom på. Golden retrievere taber hår hele tiden og skal børstes ofte. Det er en god idé at undersøge poter, tænder og øjne regelmæssigt. De fleste golden retrievere trives ikke godt med høje temperaturer, så sørg for at hjemmet ikke er for varmt. Som foder bør du primært servere kød og grøntsager til din golden retriever: Undgå korn og sukker hvis det er muligt.

More Articles for You

Har du glemt nøglerne? Det kan du gøre

Det sker for selv den bedste – at man har smækket sig selv ude, eller glemt nøglerne et sted. I …

Modebranchen stormer frem – Inspireret af danske idéer

Trods hårde tider i verdenssamfundet er der stadig fart på i modebranchen. Der er fortsat stor efterspørgsel efter tøj, og …

Sådan køber du hundefoder på nettet

Har du en hund? Så ved du, at hundefoder hurtigt bliver dyrt, men det er trods alt en nødvendighed. Der …

Schæferhund

Schæferhunde er kendte for at være arbejdsomme. Derfor er schæfere det foretrukne valg for alle, som har brug for en …

Rottweiler

Rottweileren er en af de ældste hunderacer, og den er blevet brugt til mange formål igennem årene. Først som hyrdehund, …

Labrador

Labrador retriever er den mest udbredte hund på verdensbasis, og det er også en af de mest populære herhjemme. Labrador …