Har du glemt nøglerne? Det kan du gøre

Det sker for selv den bedste – at man har smækket sig selv ude, eller glemt nøglerne et sted. I så fald er det svært at komme ind i boligen igen, og du vil som udgangspunkt have brug for assistance fra en låsesmed, der kan åbne låsen og give adgang til hjemmet. Her får du styr på hele processen.

Tjek alle steder først

Hvis du har glemt nøglerne et sted, så tjek lige igennem en ekstra gang – bare for at være sikker på, at du ikke har dem et eller andet sted.

Tjek alle lommer, tjek i bilen og i tasken. Måske ligger de et sted. Vær sikker på, at du ikke har dem før du kontakter nogen der kan hjælpe.

Se om du kan få en nøgle

Mange danskere har flere sæt nøgler. Hvis du bor sammen med andre, så er det meget simpelt – vent til der kommer nogle hjem.

Bor du alene, så har du måske givet en nøgle ud til et familiemedlem eller til en nabo. I så fald skal du have fat i dem, så du nemt kan komme ind igen.

Kontakt låsesmeden

Hvis du ikke har nogen mulighed for at komme ind i din bolig selv, så skal du i sidste ende kontakte låsesmeden.

En låsesmed kan nemlig hjælpe med at åbne låsen op, og det er noget de i branchen er ret vante til. Det koster selvfølgelig noget, så derfor er det klogt at finde en låsesmed i dit nærområde, så det går hurtigt, og så transportomkostningerne ikke er for høje.

Giv nogle informationer

Inden låsesmeden åbner døren, skal du formentligt bevise, at det rent faktisk er dig, der bor i boligen. Det er der flere måder at gøre på. For eksempel ved at vise dokumentation for, at du bor der – navn og adresse står på sygesikringsbeviset, ellers kan du måske finde et dokument på mobilen med navn og adresse på.

Hvis du slet ikke har nogen dokumentation, så vil nogle låsesmede afvise at åbne. Det skyldes selvfølgelig risikoen for svindel og indbrud. Ofte er et alternativ dog, at du beskriver det første rum i hjemmet, så låsesmeden kan se, om du har kendskab til boligen, og at du efterfølgende henter dokumentation, når I er inde.

Forbered dig til næste gang

At glemme nøglerne eller smække sig selv ude kan ske hvornår som helst. Det er klogt at være på forkant, så hvis du allerede har prøvet det før, bør du forberede dig til næste gang.

Det kan du blandt andet gøre ved at have et sæt ekstra nøgler, som du giver til en anden person. Samtidig bør du have kontaktoplysninger på den nærmeste låsesmed, så du ikke skal til at søge. Det gør det nemlig betragteligt lettere at få hjælp næste gang du mister adgang til dit hjem.

More Articles for You

Modebranchen stormer frem – Inspireret af danske idéer

Trods hårde tider i verdenssamfundet er der stadig fart på i modebranchen. Der er fortsat stor efterspørgsel efter tøj, og …

Sådan køber du hundefoder på nettet

Har du en hund? Så ved du, at hundefoder hurtigt bliver dyrt, men det er trods alt en nødvendighed. Der …

Schæferhund

Schæferhunde er kendte for at være arbejdsomme. Derfor er schæfere det foretrukne valg for alle, som har brug for en …

Rottweiler

Rottweileren er en af de ældste hunderacer, og den er blevet brugt til mange formål igennem årene. Først som hyrdehund, …

Labrador

Labrador retriever er den mest udbredte hund på verdensbasis, og det er også en af de mest populære herhjemme. Labrador …

Golden retriever

Golden retriever er en britisk hunderace som tilhører gruppen af retrieverhunde. Det er en fremragende familiehund, og det er en …