Labrador

Labrador retriever er den mest udbredte hund på verdensbasis, og det er også en af de mest populære herhjemme. Labrador er kendt for at være venlig og nem at håndtere – samtidig har den dog brug for leg og udfordringer.

labrador

Fakta om labrador

Oprindeligt stammer labradorhunde fra Newfoundland i Canada, hvor man krydsede forskellige racer med Newfoundlænderen. Formålet var at få en arbejdsdygtig og letopdragelig hund som kunne bruges til diverse opgaver. I 1800-tallet blev racen bragt til England, hvor man fandt på navnet labrador. Siden har den udbredt sig til hele verden.

Der er tre typer af labrador, og forskellen ligger i pelsfarven. Labrador eksisterer både med sort, brun og hvid/gul pels. De sorte labrador er mest udbredte, men de er alle populære, og de deler alle de øvrige karaktertræk.

Størrelse og vægt

Labrador er en ret muskuløs hunderace, trods det at den ikke er den største. En voksen hanhund vejer typisk mellem 30 og 36 kg, mens hunnen vejer mellem 25 og 32 kg. Højdemæssigt er en labrador normalt omkring 55 centimeter høj. Labrador har en stor appetit og har selv svært ved at regulere spisevanerne. Derfor skal du som labradorejer være opmærksom på, hvad din hund spiser, og sørge for at den ikke får for meget.

Alder

Gennemsnitsalderen for en labrador er 12 år. Hvis hunden har haft et liv med god kost og meget motion, kan den sagtens blive 13-14 år gammel.

Opførsel, trivsel og behov

En labradorhund elsker de folk, som passer på den. Det betyder, at det er en nem hund at være sammen med. Den er glad for nærvær og vil gerne lejes med. Labradorhunde er også glade for børn, så det er en oplagt hund at få, hvis børnene i familien ønsker et kæledyr. Labrador retrievere er yderst loyale og adlyder gerne, hvis du har brugt tid på at opdrage den.

Da man i sin tid fremavlede labradorhundene, var formålet at skabe en god arbejdshund. Derfor er den glad for fysiske udfordringer. Det er en god vandhund, og den er enormt glad for motion. Labrador retrievere benyttes ofte som jagthunde, da de snildt kan være fysisk aktive flere timer i træk.

Labrador er en rigtig god hund at få, hvis du har planer om at tilbringe meget tid med den, og hvis du har god udendørs plads. Den egner sig desværre ikke ret godt til at være i en lejlighed, da den har brug for at komme ud og bruge energi. En labrador fælder forholdsvis meget, især i enkelte perioder, så du skal være klar til at børste pelsen jævnligt.

More Articles for You

Har du glemt nøglerne? Det kan du gøre

Det sker for selv den bedste – at man har smækket sig selv ude, eller glemt nøglerne et sted. I …

Modebranchen stormer frem – Inspireret af danske idéer

Trods hårde tider i verdenssamfundet er der stadig fart på i modebranchen. Der er fortsat stor efterspørgsel efter tøj, og …

Sådan køber du hundefoder på nettet

Har du en hund? Så ved du, at hundefoder hurtigt bliver dyrt, men det er trods alt en nødvendighed. Der …

Schæferhund

Schæferhunde er kendte for at være arbejdsomme. Derfor er schæfere det foretrukne valg for alle, som har brug for en …

Rottweiler

Rottweileren er en af de ældste hunderacer, og den er blevet brugt til mange formål igennem årene. Først som hyrdehund, …

Golden retriever

Golden retriever er en britisk hunderace som tilhører gruppen af retrieverhunde. Det er en fremragende familiehund, og det er en …