Schæferhund

Schæferhunde er kendte for at være arbejdsomme. Derfor er schæfere det foretrukne valg for alle, som har brug for en aktiv og frisk hund. En schæferhund er dog også god i hjemmet: Den er loyal over for sine nærmeste og opfører sig rigtigt pænt, så længe den får lov at motionere regelmæssigt.

german shepherd

Fakta om schæfere

Schæferhunden kommer fra Tyskland, hvor den blev opdrættet som hyrdehund. Selvom det oprindelige formål var at passe på får, fandt man hurtigt ud af, at hunden var dygtig til næsten alle former for arbejde. Derfor benyttes schæfere i dag som vagthunde, politihunde og tjenestehunde.

Størrelse og vægt

Det er en stærk og velproportioneret hund, som har en rigtig god udholdenhed. Skulderhøjden er gennemsnitligt 60 centimeter, hvor hannerne er lidt højere end hunnerne. Schæfere har mange tænder og fremadrettede ører. Derfor ser den næsten altid vågen og opmærksom ud. Vægten svinger mellem 30 og 40 kg.

Pelsen er tæt og kraftig. Der er både stockhårede og langhårede schæfere, selvom sidstnævnte først blev godkendt for nyligt. Pelsens farve er sort, men med tydelige brune, gule og grå aftegninger. Schæferen har et meget karakteristisk udseende og kan genkendes af de fleste.

Opførsel, trivsel og behov

En schæferhund er utroligt alsidig og kan klare en bred vifte af opgaver. Det er en hund, som absolut skal være fysisk aktiv, og jo flere fysiske og mentale opgaver du giver den, jo bedre.

Schæferen er særdeles stærk, nem at træne og ret intelligent. Den har et kæmpe energiniveau og kan være rigtig legesyg hjemme i haven. Når først en schæferhund er blevet opdraget, er den loyal og lydig. Den egner sig godt til hundesport og til arbejdsbrug. Hos politiet og militæret er det den foretrukne hund til de fleste opgaver. Hunden er selvsikker og sjældent bange. Samtidig er den både vagtsom og nysgerrig på samme tid. Derfor er den god til at passe på sine nærmeste.

Hundens aktivitetsniveau bestemmer, hvor meget du skal fodre den, men det er vigtigt at du giver den en proteinrig kost. Den skal have meget kød for at kunne trives ordentligt. Pelsen er nem at pleje, men hold øje med kløerne som indimellem skal renses og klippes.

Alder

Schæferhunde lever normalt mellem 9 og 13 år. Kost og livsstil spiller en stor rolle i schæferens levetid.

More Articles for You

Har du glemt nøglerne? Det kan du gøre

Det sker for selv den bedste – at man har smækket sig selv ude, eller glemt nøglerne et sted. I …

Modebranchen stormer frem – Inspireret af danske idéer

Trods hårde tider i verdenssamfundet er der stadig fart på i modebranchen. Der er fortsat stor efterspørgsel efter tøj, og …

Sådan køber du hundefoder på nettet

Har du en hund? Så ved du, at hundefoder hurtigt bliver dyrt, men det er trods alt en nødvendighed. Der …

Rottweiler

Rottweileren er en af de ældste hunderacer, og den er blevet brugt til mange formål igennem årene. Først som hyrdehund, …

Labrador

Labrador retriever er den mest udbredte hund på verdensbasis, og det er også en af de mest populære herhjemme. Labrador …

Golden retriever

Golden retriever er en britisk hunderace som tilhører gruppen af retrieverhunde. Det er en fremragende familiehund, og det er en …