SEO optimering er en vigtig disciplin

Vi kommer aldrig uden om, at SEO optimering er vigtigt. Det er i hvert fald en disciplin, der kan give din hjemmeside mærkbart flere besøgende, og derfor bør alle onlinebaserede forretninger få udført SEO.

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse for search engine optimization, som er et engelsk udtryk. Den danske betegnelse er søgemaskineoptimering.

Det handler altså om at optimere din hjemmeside så godt som muligt i forhold til søgemaskinernes præferencer. Hvis arbejdet er gjort ordentligt, så resulterer det som regel i bedre rangeringer, hvilket giver flere besøgende.

Hvem kan lave SEO?

Alle mennesker kan i teorien arbejde på SEO, men det tager tid og erfaring for at blive god til det. Der er både simple og komplicerede måder at udføre SEO på.

For at blive god til SEO er det ikke nødvendigt at tage nogen uddannelse eller noget kursus. Erfaring er umiddelbart vigtigere. SEO-ekspert er heller ingen beskyttet titel. Det kan stadig betale sig at tage et kursus for at lære mere om emnet, men det er ikke nødvendigt. Der er nemlig mange gratis ressourcer på nettet, som du også kan lære fra.

Det anbefales ikke for begyndere at rode med SEO optimering på en side, der allerede er etableret, og som er i gang med at sælge. Det er nemlig meget nemt at lave fejl. Begyndere bør først og fremmest arbejde på en side, hvor der er plads til at lave fejl, og hvor der er plads til at eksperimentere lidt. Det kan give vigtig erfaring til større projekter senere.

Til seriøse projekter er den bedste løsning ofte at hyre en SEO ekspert. Viden og erfaring betyder meget – og det samme gør ressourcer. Derfor er det smart at hyre en person, der i flere år har arbejdet med SEO, hvis det er et vigtigt projekt, du har gang i.

Gode SEO strategier

Der findes mange strategier til SEO optimering. Nogle er gode og har vist sig at fungere, mens andre er mere tvivlsomme. SEO opdeles generelt i to dele: Intern og ekstern SEO.

Til intern SEO er de mest almindelige strategier at lave god intern linkbuilding, at optimere efter udvalgte søgeord, samt at lave gode titler og metabeskrivelser. Men det er blot få af mange gode tiltag.

Ekstern SEO handler primært om linkbuilding, hvor målet således er at hente links til din side. Det kan gøres på mange måder, blandt andet via outreach, gæsteindlæg eller ved selv at have et netværk af sider, der kan linke videre.

Hvem har brug for SEO?

Alle som har egen hjemmeside og som ønsker flere besøgende fra Google og de øvrige søgemaskiner. SEO er en vej til flere kunder, og hvis du mener, at det lyder interessant for din virksomhed, så bør du uden tvivl se nærmere på SEO.

More Articles for You

Bøde for manglende registrering i RUT: Sådan er reglerne

I løbet af 2018 og 2019 har Arbejdstilsynet skærpet kontrollen, og derfor er der en forhøjet risiko for at få …

Sådan finder du det perfekte træningsprogram

Hvis du ønsker at komme i god form, er det vigtigt at din kost og træning er struktureret. Du bør …

3 trends vi bør holde øje med i 2020

Vi er nogle få måneder inde i 2020, og der er allerede sket en del. Faktisk har nyhedsmedierne haft rigeligt …

Hvad får man i SU?

Sådan bliver du klogere! SU kan for manges vedkommende være en jungle. Det er et problem, idet det for mange …

Sådan sikrer du dig de skarpeste priser hos TNT

TNT er på rekordtid blevet én af de mest populære kurérfirmaer på de danske veje. Det er der mere end …

5 tegn på at du skal finde en ny hosting udbyder

Lad os gøre det klart for dig, webhosting kan være kompliceret, hvis du på forhånd ikke kender noget til hjemmesider …